Lins & färsgryta

Receptet gäller 4 Personer

Ingredienser
1 dl röda linser
1 Burk krossade tomater
1 st buljongtärning
1 st lök
1 st paprika
150 g vegetarisk färs
1 st vitlöksklyfta
0.5 Paket Tacokrydda
1 kg potatis
1 Burk Crème fraîche
4 st tomater
0.25 st gurka
tomatpure

Beskrivning
1. Sätt potatis på kokning
2. Koka linser med 3dl vatten, krossade tomater och bujong i ca. 15 min
3. Stek lök, paprika och vitlök ca. 5 min och häll sedan på färsen och stek ett tag till.
4. Häll i linsröran i färsen och krydda med tacokrydda. häll på mer vatten om dett är för tjockt, det ska vara lite som en köttfärssås. ta i tomatpure efter smak och salta och peppra.
5. Servera med Crème fraîche och tomat/gurk sallad.